Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κινητού τηλεφώνου

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κινητού τηλεφώνου

Σας έχει συμβεί ποτέ να ξεχάσετε το κινητό σας στο σπίτι και να μην νιώθετε ολοκληρωμένοι? Είναι αυτή η αίσθηση ότι σας λείπει κάτι και μερικές φορές επικρατεί αυτό το αίσθημα της ανασφάλειας…. καλώς ήρθατε στον κόσμο της εξάρτησης από τα κινητά τηλέφωνα.!!

Οι συσκευές αυτές έχουν πολύ μεγάλη επιρροή στη ζωή μας καθώς προσφέρουν έναν ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο για την μεταφορά πληροφοριών ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ βολικά για να τα κουβαλάτε παντού μαζί σας. Πράγματι είναι μια πηγή η οποία προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στους χρήστες της.

Όμως όπως είναι φυσικό, ότι προσφέρει μεγάλη χρησιμότητα σίγουρα θα έχει και τα δικά του προβλήματα. Τα κινητά τηλέφωνα δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Παλαιότερα τα κινητά χρησιμοποιούνταν ως σύμβολο χρημάτων και επιτυχίας, όμως στις μέρες μας ακόμα και τα παιδιά θεωρούν τη συσκευή αυτή ανάγκη ζωής. Έτσι θα θέλαμε να σας δείξουμε μερικά από τα θετικά και τα αρνητικά των τηλεφώνων.

Τα πλεονεκτήματα:

• Όσο περισσότερο μιλάτε στο τηλέφωνο τόσο περισσότερο βελτιώνετε τις ικανότητες επικοινωνίας σας

• Είναι απίστευτα χρήσιμο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (σε κάποιο αυτοκινητιστικό ατύχημα το τηλέφωνο είναι που θα σας σώσει, ακόμη και όταν έχετε χαθεί κάπου, μέσω του κινητού θα λάβετε τις οδηγίες κατεύθυνσης).

• Οι γονείς είναι λιγότερο ανήσυχοι για τα παιδιά τους όταν βρίσκονται σε συνεχή επαφή μαζί τους μέσω του τηλεφώνου.

• Εάν είστε συνειδητοποιημένοι στο διαδίκτυο, μπορείτε να έχετε internet όλη την ώρα οπουδήποτε και αν βρίσκεστε.

• Τα κομψά και trendy κινητά, καθώς είναι μέρος της μόδας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τραβήξετε την προσοχή.

• Από την οικονομική και βιομηχανική άποψη, οι εταιρίες κινητή τηλεφωνίας ανθίζουν σε δισεκατομμύρια με τις κεφαλαιαγορές . Αυτό είναι πολύ καλό για μία ομαλή και υγιή οικονομία.

• Στις μέρες μας τα κινητά τηλέφωνα δεν χρησιμεύουν μόνο για τηλεφωνικές κλήσεις αλλά στέλνουν και μηνύματα, αναπαράγουν βίντεο, τραγούδια, σας δίνουν τη δυνατότητα να παίζετε μέσα από αυτά, λειτουργούν ως σημειωματάριο, ξυπνητήρι, ημερολόγιο κ.α. Έτσι με μία μόνο συσκευή αποκτάτε τόσες πολλές χρήσεις.!

Τα μειονεκτήματα:

• Μερικοί άνθρωποι (κυρίως έφηβοι) εθίζονται τόσο πολύ στα κινητά χάρη στα παιχνίδια, μηνύματα, κοινωνικές σελίδες κ.α., που ξεχνούν τον πραγματικό σκοπό του τηλεφώνου ξοδεύοντας έτσι το χρόνο τους σε ανούσιες αλληλεπιδράσεις με τη συσκευή τους.

• Τίποτα δεν μπορεί να εκνευρίσει περισσότερο τους καθηγητές από τον ήχο ενός κινητού που χτυπάει και δεν έχουν άδικο καθώς τα κινητά έχουν γίνει μέσο εξαπάτησης και αντιγραφών κατά την διάρκεια των εξετάσεων και άλλων δοκιμών ικανότητας.

• Οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας έχουν γίνει μία αυξανόμενη ανησυχία για αυτούς που ζουν στις γύρο περιοχές διότι εκπέμπουν ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά σήματα τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα για αυτούς που εκτίθενται σε αυτές τις ακτινοβολίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

• Αν και σπάνια, έχουν υπάρξει περιπτώσεις εκρήξεων λόγο της υπερβολικής θέρμανσης της μπαταρίας.

• Η χρήση του κινητού ενώ οδηγείτε μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα.

• Στις μέρες μας οι περισσότεροι κρατούν τα hands-free κολλημένα στα αυτιά τους όλη μέρα για να ακούνε τα αγαπημένα τους τραγούδια. Όμως η πολύ δυνατή και συνεχόμενη μουσική μέσα στο αυτί για πολύ ώρα μπορεί να αποδυναμώσει τα τύμπανα και να επηρεάσει την ακοή.

• Λόγο του περιορισμένου μεγέθους, τα κουμπιά και το πληκτρολόγιο του κινητού δεν έχουν το κατάλληλο μέγεθος για τα ανθρώπινα χέρια. Έτσι η υπερβολική και παρατεταμένη πληκτρολόγηση μπορεί να αποβεί μοιραία για τα δάχτυλα και τις αρθρώσεις των δαχτύλων σας.

Έχοντας αναλύσει τα προ και τα κατά των κινητών τηλεφώνων πιστεύουμε πως η εφεύρεση των κινητών ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα για την ανθρωπότητα και εάν χρησιμοποιηθεί σωστά και συνετά, τα περισσότερα μειονεκτήματα θα είναι απλά ασήμαντα.

Comments are closed.