Τα αρνητικά και τα θετικά των Google Glass

Τα αρνητικά και τα θετικά των Google Glass

Τα Google Glass είναι ένας μικρός υπολογιστής που μπορεί να φορεθεί παρόμοια με τα γυαλιά καθώς διαθέτει μία διαφανή οθόνη η οποία επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ταυτόχρονα μέσα από αυτή, μία οθόνη υπολογιστή και τον κόσμο που έχουν μπροστά τους.

Ακούγετε περίεργο έ? αλλά και δελεαστικό. Πριν λοιπόν αποφασίσετε να αγοράσετε αυτά τα πανέξυπνα γυαλιά εξετάστε προσεχτικά τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της νέας τεχνολογίας.

Τα πλεονεκτήματα των Google Glass:

1. Hands free: μέχρι στιγμής οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές των γυαλιών της Google είναι οι συνεχείς hands free λειτουργίες της όπως είναι οι χάρτες, οι οδηγίες κατεύθυνσης, η εγγραφή βίντεο, και οι εφαρμογές ημερομηνίας και ρολογιού.

2. Ευκολία: σίγουρα η άνεση και η ευκολία στις εφαρμογές είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Τα Google Glass σας επιτρέπουν τη λήψη φωτογραφιών με την κίνηση των ματιών, του κεφαλιού ή με το πάτημα ενός κουμπιού εύκολα και γρήγορα.

3. Πολλαπλές εργασίες : με τα γυαλιά τις Google τώρα δεν χρειάζεται να αυτοσυγκεντρώνεστε ενώ εκτελείτε κάποια εργασία για να ελέγξετε κάποια άλλη. Για παράδειγμα, όταν οδηγείτε δεν χρειάζεται να πάρετε τα μάτια από τον δρόμο όταν θέλετε να δείτε τις οδηγίες.

4. Ανοιχτή πλατφόρμα: κάθε εταιρία ή προγραμματιστής μπορούν να προσθέσουν και να εκτελέσουν νέες εφαρμογές στην ανοιχτή πλατφόρμα των Google Glass.

Τα μειονεκτήματα των Google Glass:

1. Απόσπαση της προσοχής: φανταστείτε την ώρα που εκτελείτε κάποια σημαντική εργασία, να σας αποσπάτε συνέχεια η προσοχή από ήχους ή οπτικές πληροφορίες που δεν αφορούν το έργο αυτό. Για παράδειγμα οι χρήστες των Google glass ενώ συζητούν με κάποιον ή ενώ οδηγούν υπάρχει πιθανότητα να βομβαρδίζονται ταυτόχρονα από διαφημίσεις ή μηνύματα κάτι που μπορεί να σας μπερδέψει και στην περίπτωση της οδήγησης να αποβεί μοιραίο.

2. Προσωπικά δεδομένα: οι άλλοι άνθρωποι ποτέ δεν είναι σίγουροι εάν καταγράφονται από τους χρήστες αυτών των γυαλιών καθώς δεν είναι καθόλου εμφανές, έτσι συμπεριφέρονται διαφορετικά ξέροντας ότι αυτό που θα πούνε μπορεί να καταγραφεί. Ως συνέπεια, οι άνθρωποι θα είναι πιο επιφυλακτικοί και ίσως να αποφεύγουν τελείως τους χρήστες των Google Glass.

3. Σερφάρισμα: το να χρησιμοποιείτε τα γυαλιά της Google για τακτικό σερφάρισμα στο διαδίκτυο σίγουρα είναι αρκετά αμήχανο καθώς δεν προσφέρουν την άνεση και την ευκολία των υπολογιστών ή των άλλων συσκευών.

4. Άσχημο: πολλοί άνθρωποι θεωρούν αυτά τα γυαλιά αντιαισθητικά ή ακόμη και άσχημα. Ο σχεδιασμός της συσκευής αυτής θα μπορούσε να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό εάν γινόταν πιο ευδιάκριτος και λιγότερο ορατός.

Comments are closed.