Συμβουλές και οδηγίες για τα Windows 8

Συμβουλές και οδηγίες για τα Windows 8

Τα Windows 8 αντιπροσωπεύουν μία θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο που λειτουργούν και διαθέτουν μία πολύ πιο προσανατολισμένη οθόνη αφής η οποία υποστηρίζεται πολύ καλά και από tablet και από παραδοσιακά PC.

Εάν είστε καινούριοι στα Windows 8 και δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει κάποια προηγούμενη έκδοση, θα διευκολυνθείτε πολύ διαβάζοντας τον παρακάτω οδηγό με τα νέα χαρακτηριστικά που θα βρείτε στα Windows 8 και με όλες τις συμβουλές που θα χρειαστείτε.

• Αν θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows 8 Enterprice μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μόλις θα έχει εγκατασταθεί.

• Με την εγκατάσταση των Windows 8 Pro αποκτάτε την ίδια εμπειρία με την αγορασμένη αναβάθμισή τους, δηλαδή αυτό ελέγχει το σύστημά σας, σας λέει ποια προγράμματα να κρατήσετε και ποια δεν θα είναι συμβατά(εξυπηρετικά αφαιρεί αυτά τα προγράμματα και κάνει επανεκκίνηση της εγκατάστασης), και φυσικά στο τέλος εισάγετε το product key ως κανονικό μέρος της εγκατάστασης.

• Για να εγκαταστήσετε τα Windows 8 με όλα τα προγράμματά σας ανέπαφα διαρκεί περίπου μία ώρα. Δηλαδή για την σάρωση ενός πλήρες φορτωμένου συστήματος με πολλές εγκατεστημένες εφαρμογές και αρκετά GB αρχείων διαρκεί κάπου στα 10 λεπτά και στη συνέχεια άλλη μία ώρα(ή σε κάποιο πολύ πιο φορτωμένο σύστημα ίσως να διαρκέσει και 2 ώρες).
Ενώ μία καθαρή εγκατάσταση στην οποία δεν κρατάτε εφαρμογές και αναβαθμίσεις, μα μόνο αρχεία και ρυθμίσεις, διαρκεί πολύ λιγότερο. Σε μία ποικιλία PC από την έναρξη της εγκατάστασης μέχρι την εισαγωγή του licence key, για να διαλέξετε τον χρωματικό σχεδιασμό και τις ρυθμίσεις Express ή τις προσαρμοσμένες, χρειάστηκαν δέκα με δεκαπέντε λεπτά.

• Κάτι πολύ χρήσιμο στις ρυθμίσεις Express είναι και η αμφιλεγόμενη προεπιλογή του Do Not Track στο Internet Explorer 10. Επιλέξτε «προσαρμογή» για να την αλλάξετε, όμως υπάρχει μία συνεχής αντιπαράθεση σχετικά με το τι σημαίνει το Do Not Track και πώς θα αντιμετωπίσουν οι ιστοσελίδες την ρύθμιση IE 10, διότι είναι προεπιλεγμένη.

• Μετά την προσαρμογή μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό ή να συνδεθείτε μέσω κάποιου λογαριασμού Microsoft όπως είναι η διεύθυνση Hotmail η οποία συγχρονίζει τις ρυθμίσεις με οποιονδήποτε άλλο Windows 8 PC που χρησιμοποιείτε και σας δίνει πρόσβαση στο Windows Store.

• Μόλις τα Windows 8 ολοκληρώσουν την εγκατάσταση, θα λάβετε ένα σύντομο tutorial οθόνης το οποίο θα σας δήξει πώς να μετακινείτε το ποντίκι στις γωνίες της οθόνης για να ανοίξετε το charm bar. Εάν διαθέτετε οθόνη αφής θα σας δείξει επιπλέον πως να σέρνετε με το δάχτυλο το charm bar, μα μόνο εάν έχετε την σωστή οθόνη. Έτσι ένα παλαιότερο tablet PC με μόνο έναν ενεργό ψηφιοποιητή, δείχνει μόνο το tutorial του ποντικιού. Επίσης εάν έχετε επιλέξει έναν συνδυασμό χρωμάτων, το tutorial το χρησιμοποιεί αυτό για την εικόνα της οθόνης.

• Όλοι όσοι έχουν έναν λογαριασμό, παρακολουθούν το tutorial αυτό όταν συνδέονται για πρώτη φορά και έτσι χρησιμοποιούν καλύτερα τον μικρής διάρκειας χρόνο που απαιτείτε για τη δημιουργία της επιφάνειας εργασίας.

• Εάν κάνετε αναβαθμισμένη εγκατάσταση ενώ λειτουργούν τα Windows δεν θα μπορέσετε να ορίσετε τη γλώσσα πληκτρολογίου ούτε να ρυθμίσετε την ημερομηνία και την ώρα ενώ εάν ξεκινήσετε την εγκατάσταση από USB θα σας δοθεί η δυνατότητα να επιλέξετε αυτές τις ρυθμίσεις.

Comments are closed.